Jack en Lieneke (ouders van Jari)

Inmiddels is onze zoon Jari (10 jaar) alweer begonnen met zijn derde cursus.

Het begon 2 jaar geleden toen wij op onze club door een vader van een keeper werden getipt over Keeperschool Noord. Enige tijd later tijdens een voetbaltoernooi bij HZVV was er een promotiestand aanwezig van de Keeperschool en kon Jari een proeflesje volgen. Hij was meteen dol enthousiast en wij hebben hem toen gelijk ingeschreven voor de cursus. Iedere vrijdag vanaf 17.30 uur tot 19.00 uur gaat hij nu met veel plezier naar zijn keepervrienden en vriendinnen op het voetbalcomplex van HZVV in Hoogeveen. Zijn moeder en ik gaan meestal ook mee en genieten dan ook van de manier waarop Jacco en zijn trainers de kinderen aan het trainen zijn. Vooral de gedisciplineerde wijze van trainen heeft op ons veel indruk gemaakt. Het lukt de trainers zelfs om de kinderen soms 1 ½ uur lang te laten trainen zonder dat de kinderen ook maar één woord zeggen. Probeert u dat thuis maar eens. Ons is dat in ieder geval nog nooit gelukt.

Na afloop van een training verteld Jari ons iedere keer wat hij die avond weer heeft geleerd en kijkt dan al weer uit naar de volgende training. Sinds Jari is begonnen met de cursussen is hij in figuurlijke zin enorm gegroeid in zijn presteren. Ook bij zijn club is dit door trainers en veel ouders van medespelers opgevallen. Jari is zelfs al een keer gescout door een BVO tijdens een competitiewedstrijd in Assen afgelopen jaar.

Jari’s grootste droom is om op latere leeftijd nog eens bij Barcelona onder de lat te staan. De kans hierop is natuurlijk heel erg klein, maar als dat wel zou lukken dan is dat in ieder geval wel te danken aan de geweldige bijdrage van Keeperschool Noord. Wij hopen dan ook dat Jari de komende jaren nog met veel plezier de cursussen zal blijven volgen.

Jack en Lieneke (ouders van Jari)

Ouders van Timon de la Croix

Dit is het derde seizoen dat onze zoon deelneemt aan de trainingen van de Keepersschool Noord N. Tijdens een toernooi bij HZVV heeft onze zoon voor het eerst kennis gemaakt met de keepersschool. Hij was gelijk enthousiast. We hebben hem direct opgegeven en hij kon niet wachten om te mogen beginnen. Hij gaat altijd met veel plezier heen. Elke vrijdag zegt hij: ‘ik heb zin in vanavond’. Wij als ouders zien een organisatie die zich vrijwillig inzet om keepers op een professionele manier beter te maken. Dit gebeurt op een zeer gedisciplineerde manier. Dit is duidelijk terug te zien tijdens de trainingen. Je ziet dat de kinderen luisteren, gemotiveerd en gedreven bezig zijn. Dit is dan ook zaterdags op het voetbalveld tijdens de wedstrijden terug te zien. Onze zoon heeft veel geleerd het afgelopen jaar en als het aan hem ligt gaat onze nummer 1 voorlopig nog elke vrijdagavond, met plezier, naar de keepersschool!

Ouders van Timon de la Croix

Moeder van Merijn van der Meulen

Deze trainingen geven Merijn als keeper net dat stukje extra om echt beter te worden,niet alleen technisch inhoudelijk, maar ook en heel belangrijk voor zijn zelfvertrouwen! Het eenmaal in de week training krijgen door en samen met allemaal keepers en de saamhorigheid die daarbij ontstaat is super!

Regina van der Meulen, moeder van Merijn van der Meulen
 

Vader van Jesse Hulleman

Professioneel voetballer worden is de droom van bijna elke voetballer. Ondanks alle inzet en trainingen bereiken er slechts een paar dit doel. In het veld is alles belangrijk , maar wie wordt er vergeten? Ja ja de keeper. Nee , je hoort niets als een spits een kans mist en niet scoort , maar als de keeper een bal doorlaat……. In Meppel is het tegenwoordig anders , daar is wel aandacht voor het keepersvak. Elke maandag zie ik jongens en meisjes trainen op het terrein van M.S.C. . zo’n 50 jonge keepertjes van M.S.C. en FC Meppel worden er getraind door 9 enthousiaste trainers die ze proberen het keepersvak bij te brengen . Klokslag 5 uur beginnen met warming-up vervolgens techniek en tacktiek bijbrengen in groepjes . Geweldig. Jesse vindt het leuk en gaat met plezier naar de training en ik….. geniet ervan. Keepersschool Noord is al met al fantastisch en goed georganiseerd. Want de keeper is toch een van de belangrijkste posities in een team, houdt overzicht, geeft leiding aan zijn verdediging . Goed dat er voor keepers een opleiding is.

Dick Hulleman, vader van Jesse Hulleman